h1

Kultur på landsbygden, inget för regionen

mars 27, 2014

En storm kom över Gotland; träd föll, tak skadades. Det var väldigt byigt (nordostlig vind) och här på södra ön gick elen. Först några gånger under förmiddagen, från lunch elavbrott i 8 timmar drygt. Det hinner bli utkylt och kallt. Inget vatten. Ingen mat.
Så är det att bo på landet.
Redan i Burgsvik lyste gatuljusen välkomnande. Som tur var hade Grå Gåsen bjudit alla eventanordnare på Storsudret på middag och pratstund på kvällen!
Gotlandstidningarna annonserar sina kulturevenemang. Bortsett från att man någonstans erbjuder ridning och talar om att Hemsebadet är öppet, så finns så här års ingenting på landsbygden. Ingenstans.
Vi får skylla oss själva tycker kanske någon, vi som inte öppnar förrän till påsk. Men ser man efter så är det mesta som redovisas för Visby sådana evenemang som stöds med allmänna medel av region och stat. Vi som driver verksamhet halvårsvis har inga stöd. Inga alls. Och då går det inte ihop att ha öppet vintertid.
MEN det är inte försvarbart att enbart erbjuda kultur i Visby . Det är en hel ö som behöver kultur. Vi har 10 mil till stan och ingen bussförbindelse över huvud taget.
Och häromdagen inte ens el och vatten. När jag ringde Geab svarade man att de inte hade något samhällsansvar. Det är det regionen som har, sa de. Geab hade i alla fall jouröppet på kvällen. Det har inte Region Gotland.
Men påskliljorna knoppar och tror att påsken är nära…påskliljor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: