h1

Climate Change

augusti 18, 2014

Vädret förändras också i Sundre. Juni var den kallaste sedan vi flyttade hit 2002 och jag planterade ut grönsakerna senare än vanligt, juli var tveklöst den varmaste med flera tropiska nätter. Nu kommer skyfall som inget paraply skyddar mot, kraftiga stormbyar och blixt och dunder. Flera här nere har haft blixtnedslag i hus och uthus, vi har ideliga strömavbrott och den fasta telefonen är på nytt utslagen (det var förra veckan som en telia-reparatör kom hit och ”lagade” bredbandet. Nu är telefonen på nytt utslagen, liksom TV:n som också går via bredband. Ingen berättade att bredband var så extremt känsligt. Kommer det att fortsätta så här att bredbandet går sönder varje gång det är strömavbrott?

Kanske det gamla systemet trots allt var bättre? Fast telefon kan vi definitivt vara utan nu, den funkar ju inte alls i det nya bredbandssystemet.

Det talas mycket om Climate Change. Det är onekligen stor turbulens i klimatet runt om i världen. Att vi skulle få sådana extrema väderförhållanden här i Sverige, på Gotland, trodde jag inte.

Liten publik i Konsthall och kafé, det fanns ju ingen el så det var inte mycket som serverades. Till Konsthallen var det svårt att ta sig i skyfallet.

En TV-lös kväll. Jag kokade marmelad när elen återvände, mirabeller och mullbär, fin kombinationsundre mellan skurarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: