h1

Tomat-tider

september 6, 2014

Det börjar försiktigt med att de mogna tomaterna räcker till en förrätt med mozzarella och basilika, så blir de fler och jag snabbsteker dem till spagettin eller gör en ratatouille. Nu är det tomatexplosion och jag ägnar all tid åt att koka tomatröror som jag lägger i frysen. Det är förstås ett trevligt nöje. Idag plockade jag av årets persikor det får bli marmelad på dem också (även där mognar ju alla samtidigt)- Viktoriaplommonen är mogna, någon som behöver? Liksom mullbären. Någon?

Vi gör goda pumpasoppor och risotto med pumpa fast det egentligen är för varmt för den sortens maträtt.

Mycket folk idag, även kära vänner från Visby som dyker upp.

Stilla solig kväll uppe på alvret där vi betraktade havet i ost, syd och väst. Höstfåglarna viskar hemlighetsfullt i snåren.tomater sept 2014christer och gia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: