h1

Susan Whitlow har vernissage tisdag 23 juni kl 14

juni 22, 2015

Från Kungliga Konsthögskolans avgångsklass har vi valt en ung konstnär som nu ges tillfälle att ställa ut hos oss, Susan Whitlow.
Vernissagen är redan imorgon, 23 juni kl 14

Susan Whitlow (född 1989) målar i det stora formatet. En jättelik bild i akryl på ituskuren wellpapp tycks vid första ögonblicket vara kulisser, en slags tänkt verklighet utanför verkligheten. Ett kaleidoskåp av glasskärvor som får betraktaren att se fragment av livet ur olika synvinklar. Eller ett öppet fönster för fantasin att ta sig till okända platser. Ögat och förnuftet ser motstridiga bilder. I Susans värld utger sig målningen för att vara speglingar av vardagen, tänkta verkligheter, men ändå inte. IMG_1488
Whitlow har tidigare under studietiden ställt ut med några av sina kurskamrater från Mejan på Prins Eugens Waldemarsudde. Den gången valde eleverna en personlig favorit ur samlingarna (Whitlow valde just Prinsen) och skapade egna verk i dialog med de äldre målarna.

Konsthallen visar Whitlow under tre veckor. Den 14 juli ersätts hon av en annan avgångselev, från Konstfack, Siri Karlén, som också erbjudits 3 veckors utställningstid på Körsbärsgården. Två begåvningar som vi säkert kommer att se och höra talas om i framtiden.

I lördags var högtidlig invigning av det nya Skulpturgalleriet. Björn Ahlsén (regionens kultur- och fritidschef) invigde med viktigt budskap om kulturens och konstens roll. Jag hade önskat att alla våra politiker varit här och lyssnat! Nu kom i alla fall 300 andra besökare! Inte dåligt för öns sydligaste socken…IMG_1482

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: