h1

En liten cykladisk skulptur

december 12, 2015

Helga var en ny storm som drog förbi. Inte lika stora skador hos oss som när Gorm tog med sig SIMKAS fina Hus och två körsbärsträd bröts av. Däremellan blåser det. Den senaste veckan har jag gått norrut (till Vamlingbo prästgård) med vinden i ryggen och där har Jon hämtat mig. Idag gjorde jag i alla fall ett försök att gå runt socknen igen. Två örnar följde mig längs Vaktbackar. Nyfiket, tror jag, de flög på låg höjd.

Imorgon söndag är åter öppet i Konsthallen, eller snarare Livias Hus. Vi har dukat upp med medeltida ting på ett av borden och konst med Björn Erling Evensen på väggarna. Varm ”Bischoff” (en slags glögg med apelsiner i) och pepparkakor bjuder vi på. Välkomna, kanske hittar ni någon trevlig julklapp…

I Visby avlöser aktiviteterna varandra, nyss firades att Visby firade 20 år som världsarv (med nyutkommen bok där jag medverkat), nu är Medeltidsmarknad. Fint, Visby är vackrast och mest ”medeltida” om vintern!

En av döttrarna gillar den cykladiska konsten. Vi har sett på skulpturer från arkaisk tid på all världens museer. Så var plötsligt en liten statyett till salu online på Auktionsverket! Inte i helt vit marmor utan med med mörkare ton här och var. Vi for över till Stockholm och såg på den Jon och jag. Jo den var säkert äkta, hade tillhört Alice och Yngve Lyttkens som förvärvat någon gång på 50-talet. 15 000 var det förmodade priset.

Så blev det nu inte. Slutsumman blev 158 000, dvs nästan 200 000 med auktionsverkets påslag. Det förundrar mig att Auktionsverket kan döma så fel. Förmodligen hade den gått ännu högre om den funnits på kvalitetsauktionen.380338489 anfader cykladisk skulptur

 

One comment

  1. Fantastisk skulptur. Så modern. Flera som tyckte det tydligen.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: