h1

Dags att välja avgångselev från Mejan

maj 29, 2016

Collect yourself föreslår Kungl. Konsthögskolan och visar sina Masterstudenter mitt i City, på Sergelgatan mellan Hötorget och Sergelstorg.

Som vanligt är maj väldigt bråda tider för oss, men vi klev upp i gryningen och lyckades efter försening med flyget och kaos i Stockholmstrafiken p g a strilande regn, ändå komma nästan till pressinvigningen.

Väldigt spännande att mäta tempen på de som går ut Mejan. I år är det mycket skulptur, mycket video. Linnes Rygaard, som vi ställde ut redan som kandidat för några år sen, var en av få med måleri. Väldigt bra!IMG_5273

Kandidaterna visar sina alster på Skeppsholmen, där var det tvärtom: mycket måleri. Det svänger i utbildningen. Trots turbulensen på skolan för närvarande så tycks det inte nämnvärt påverka resultatet för eleverna.

https://maritapakorsbarsgarden.files.wordpress.com/2016/05/img_5273.jpg?w=1462Ni som ännu inte varit där. Gå och Se! Även sevärt på själva skolan där vissa lokaler upplåtits för de som nu går årskull 1,2 och 4.

Vårt val i år är David Classon som är kandidat. Hos oss ställer han ut 12 -31 juli. Spännande måleri!IMG_5299

Vi återvände vid midnatt för att sedan ta emot Landsbygdsriksdagen hos oss. Idag kom 119 damer ut Fruntimmerssamfundet, en gammal fin förening på ön.

Svårt att hinna med ogräsrensningen.

Vallmon är som vackrast med silverarv runt fötterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: