h1

Performance på temat TUSCH på onsdagkväll

juli 23, 2016

Onsdag den 27 juli kl. 19.00 på Körsbärsgärdens konsthall är en Art Performance med Laris Strunke.Flygande vitt, pulserande svart: att måla med tusch kallar han sin framställning.

En tio meter lång tuschmålning kommer under dagen att finnas på Konsthallens yttervägg. Samtidigt visas varje dag under en veckas tid olika tuschmålningar i Skulpturgalleriet skapade av Laris under en vecka kring midsommar på Holmhällar.

Han kommer också att berätta om och demonstrera tuschmåleriets historia, material, teknik.Tonsättaren Mats Persson svarar på frågan Hur låter en tuschmålning? (inspelat på band)DSC_2012

Högsommar nu. Fågelsången tystnar, de flesta ungarna har lämnat boet. Det är skördetid och landskapet går i gult. I trädgården prunkar grönsakerna och sammetsblomster, rudbeckia, krasse och ringblomma står i sitt flor. Alla fyra ”barnen”, delvis med respektive och barnbarn var här tillsammans. Nu är två kvar.

Barnens Konstskola går för fullt, de flesta kurserna är fulltecknade men någon plats finns ännu i augusti. IMG_5938Tage Andersens grisar blir allt rundare av rester från kaféet. MYCKET folk besöker oss; det är rekord i sommar! Pokemon Go är populärt att hitta bland skulpturerna. Och en och annan tar selfies; här Allan Larsson med yngsta dottern och hennes John. IMG_5986Skojigt för oss men skulle önska en och annan dag av svalka.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: