h1

Säsongens sista vernissager tisd 2/8

juli 29, 2016

Säsongens två sista utställningar i Körsbärsgården Konsthall ägnas Rose Dietz och Lars Hellström Bok till bok, Målningar och SIMKA, Simon Häggblom och Karin Lind med 4 videofilmer, Svarta, Blå, Bruna och Grå filmen.Vernissagen är tisd 2 augusti kl 14.

Simon Häggblom och Karin Lind gör videofilm, projekt och skulpturinstallationer under det gemensamma namnet SIMKA. Var och en arbetar också som enskilda konstnärer, Häggblom med skulptur och Lind med måleri och skulptur. Båda finns sedan tidigare representerade i Skulpturparken, Lind med skulpturen Signe i trädgården och Häggblom med Svanar. Gemensamma projekt är Tre Hus och Speglar.Tidigare har Körsbärsgården visat tre videofilmer, Röda, Gula och Vita filmen med anspelning på de uppmärksammade installationerna på Landsort som blev ett fall för Högsta domstolen.De jobbar nu vidare med olika kulörer, Grå filmen är till exempel inspelade i stenbrottet i Sundre , Svarta filmen på en annan ö, Stromboli i Italien.

Rose Dietz och Lars Hellström är boende på Gotland, hon är från Tyskland, han från Uppsala med sin yrkesverksamma gärning, vid sidan om konstnärskapet, som lärare på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Dietz arbetar gärna med papper i alla former, handgjorda som blir till skulpturer, arbetsböcker i form av klippböcker. Här visas fyra av hennes skulpturer, två i Konsthallen och två i Skulpturparken. Lars Hellström, välkänd grafiker visar denna gång sitt måleri i Konsthallen.

I anslutning till vernissagen blir en Art Performance med SIMKA strax efter kl 14.

På tisdag 9 augusti kl 19 kommer Christer Boberg att läsa poesi och Helena Högberg att ge en dansföreställning med anledning av Dietz Hellströms utställning.

Välkomna!

FullSizeRenderRose Dietz Skulptur i Parken

Brownish FallSIMKA Bruna filmen

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: