h1

Vandra längs Gotlands stränder

augusti 12, 2016

Ingvar Carlsson vandrade längs Gotlands stränder med sin dotter varje sommar, Allan Larsson fortsätter i hans spår med sitt barnbarn. Jag, som numera är en inbiten vandrare och går cirka en mil om dagen i ur och skur året runt, tänkte att jag skulle ta upp deras idé med strandvandring.

Barnbarnet Vilgot är bara 4 år, bor här om somrarna. Skulle han gilla att vandra med mormor?IMG_2437

Häromdagen startade vi vårt projekt, nere vid Hoburgsgubben och gick norrut. 6 kilometer med lunchpaus blev det den första gången (vi kom till Stenmuseet vid Kettelviken). Det var sommarens blåsigaste dag, det gällde verkligen att hålla i varandra, men han gillade verkligen äventyret!

För mig visade det sig, var denna del av Sundre okänd mark! Och jag har ändå bott här nere i drygt 14 år…Terrängen är stenig, klappersten, bitvis hög klintkant, svår att gå i. En förfallen fiskebod i trä, några stenbodar hörande till socknens gårdar (jag visste om dem men har aldrig vetat exakt var de låg) omvandlade till militära värn, en sedan gammalt uppställd husvagn…

Här och var grillplatser med hopsamlat vrakgods, några byggda sittplatser i sten. När vi närmade oss stenmuseet upptäckte vi att i en av de små ”sjöarna” som bildats nära stranden fanns massor av orm (snokar)! Det kryllade av simmande snokar… Äter de månne de utplanterade grönfläckiga grodorna, som tycks lysa med sin frånvaro?IMG_6110IMG_6113

En spännande dag för stor och liten!

 

På tisdag kväll är sista programmet i Körsbärsgårdens Konsthall. Som vanligt blir det operaafton (och musical) med Storsudrets egen tenor Andreas Marmbrandt och Erling Weibust violin och Fredrik Nisson piano.

Bäst är att boka innan!Marmbrant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: