h1

Kjell Espmark på Körsbärsgården 18 juli

juli 15, 2017

Akademiledamoten Kjell Espmark kommer till Körsbärsgården på tisd 18 juli kl 19 och berättar och läser ur två av sina nyutkomna böcker, diktsamlingen Skapelsen och kortromanen Resan till Thule, som utkom i dagarna. Restaurangen är öppen 18-19 och serverar en liten ”sardisk tallrik” (135:-) med ost, korv och grönt från Helgas och Gian Mauros odlingar på Sardinien. Vin (80:- eller öl (60:-) till. Förbeställ gärna till Helga 0701 718171. Författaren är där.

 

”Skapelsen är ännu ofullbordad.
Och det är er den hoppas på”.
De orden vill en av gestalterna i Skapelsen viska i sina efterkommandes drömmar. Tillsammans med kända röster ur dödsriket Sapfo, Paul Celan, Alan Turing är han en av de många anonyma som talar ur krig, flykt och förföljelse.
Skapelsen är ett återkommande motiv i Kjell Espmarks författarskap. Den nya boken samlar upp trådarna från hela hans poetiska verk.

Kortromanen Resan till Thule handlar om hur en fransk vetenskapsman under 1700-talet skickas till Norden (Island?) för att utforska landet där den största exportvaran är soltorkat samvete. Ett ursprungsland med värderingar helt annorlunda Frankrikes och Upplysningstidens…

Körsbärsgården fortsätter sedan sina poetiska och musikaliska tisdagsaftnar (ibland onsdagar) hela sommaren.

116518_espmark_kjell_1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: