h1

Gotländsk kulturbevakning – hellre ett dansband i Malung än Kjell Espmark på ön

juli 18, 2017

Kulturbevakningen i pressen på Gotland sommartid förundrar mig. Ena tidningen lånar TT:s bevakning av ett framgångsrikt dansband i Malung och att Miss Li uppträder på Allsång på Skansen., den andra TT-bevakningen av en biografi om Ester Blenda Nordström som kommer senare i höst och två konserter med Harry Styles i Stockholm i vinter. Notiser ägnas åt Oscarvinnaren Martin Landau respektive George A Romero som avlidit, Nalle Puh som blockeras av Kina och att Robert Redford och Jane Fonda som fått Guldlejon i Venedig.

Detta är på Gotland. Jo, även en gotländsk bok får en presentation liksom en filmfestival för barn i Fårösund.

Att det spelas kammarmusik i tre dagar på Museum Lars Jonsson eller är Linnédagar med kända författare som Lena Andersson och Maja Aase förbigås. Liksom att det är välfylld kulturvecka i Hamra och att akademiledamoten Kjell Espmark läser poesi på Körsbärsgården ikväll.Espmark 2017

Vi försöker alla skicka pressmeddelanden i förhoppningen om åtminstone en notis. Ibland kommer de in, ibland inte.

Vet inte hur media tolkar gotlänningars och gästande turister prioriteringar. Tror man att man på semestern hellre sitter och ser på Allsång på TV än går på utställningar, lyssnar på konsert eller hör på poesi?

Jag tror det är väldigt fel tänkt.

Media må ha tappat i betydelse, allt färre läser tidningar. Men var hitta informationen? Är verkligen Allsång på Skansen det viktigaste gotlänningarna kan göra en tisdagkväll på semestern. Jag vill inte tro det. Men utan info om vad som ön bjuder finns risken att man slår sig ned i TV-soffan.

Ikväll berättar Kjell Espmark om två av sina senaste böcker, Skapelsen och Vägen till Thule i Konsthallen kl 19. Kom och lyssna.

Under dagen är Konstverkstad för barn 13-16.30 . I morse startade ett gäng glada entusiaster sin långa pilgrimsvandring till alla öns 92 kyrkor. Om tre veckor hoppas de att de står framför Fårö fyr. Och att de då blivit många, många fler som anslutit sig till vandringen. De utgick alltså från Livräddningsstationen i Sundre i morse, fick frukost hos oss på sitt första stopp och hoppas övernatta i Öja i kväll. Ett konstprojekt av BAC.

IMG_9478

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: