h1

Vernissage tisd 25 juli med Susan Whitlow och Musikalevent 26 juli kl 19

juli 23, 2017

Två evenemang i veckan som kommer! Först ut är Susan Whitlow (född 1989) som är Körsbärsgårdens utvalda från Konsthögskolan, där hon tog sin masterexamen i våras. Vernissage tisd 25 juli kl 14, konstnären är på plats. VÄLKOMNA

IMG_9226

Redan på onsdag kväll är nytt evenemang. Det är musikalartisterna Joel Zerpe, (Phantom of the Opera i Stockholm) Isak Bendelin (Wermlandsoperan) och Fredrik Vahlgren(Wallmans i Oslo) som framför Vad ska vi sjunga för låtar. onsdag 26 juli kl 19. OBS att föreställningen kostar 150:- för vuxna och 75:- för barn och stud.

De som önskar beställer en tallrik italiensk antipasto och något att dricka innan, Serveringen öppnar kl 18 och bör förbeställas till Helga 0701718171.3 sorkar

 

Susan Whitlow målar i det stora formatet. Jättelika bilder i rinnande akryl på papper tycks vid första ögonblicket vara fångade i nuet men glider mellan då och nu, en slags tänkt verklighet utanför verkligheten. Kvinnor från 1600-talet och och kvinnor av idag, förvirrande lika i frisyrer, kläder och hållning, stadslandskap av höga hus, tunnelbana och stängsel, ett kaleidoskåp av reflexer som får betraktaren att se fragment av livet ur olika synvinklar. Ögat och förnuftet ser motstridiga bilder. I Susans värld utger sig målningen för att vara speglingar av vardagen, tänkta verkligheter, men ändå inte. Former som ses ur olika vinklar, skuggor som dyker upp och avspeglar okända former. Storleken och skalan förvirrar.

Whitlow har tidigare under studietiden ställt ut med några av sina kurskamrater från Mejan på Prins Eugens Waldemarsudde. Så har följt utställning i Helsingfors, nu i sommar ställer några Konsthögskoleelever bland dem Whitlow ut i Gävle, Gone Fishing. Hon hade en liten separatutställning på Körsbärsgården redan 2015 då hon var kandidat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: