h1

Spännande kväll tisd 8 aug med BAC och Johan Pousette och Helena Selder

augusti 6, 2017

BAC, Baltic Art Center, det internationella konstcentret på Gotland hade under några år hade statens särskilda uppdrag för samtidskonst. Johan Pousette var dess förste chef och initiativtagare, Helena Selder är nytillträdd verksamhetsledare. På tisdag 8 aug kl 19 berättar de på Körsbärsgården om hur allt startade och om framtidsplanerna för BAC.

Gotland tilldelades under nittiotalet flera statliga uppdrag, Tonsättarcentrum, för samtida musik, Översättarcentrum för författare från Norden och Balticum och så BAC för samtidskonsten.

Alla kom att husera i Visby, många framståernde författare, musiker och konstnärer har i perioder bott och verkat på ön finanansierade gemensamt av stat, kommun och EU.

För BACs räkning byggdes fina lokaler vid hamnen, erkända konstnärer som Bill Viola, Fiona Tan, Rosa Barba, William Kentridge och Jan Håfström vistades på ön. BAC tilldelades under några år regeringens nationella uppdrag för samtidskonst åren 2003 – 2007 som möjliggjorde förnyelse och utveckling med hög ambitionsnivå.

Helena Selder är nytillträdd verksamhetsledare och ser en spännande framtid för sig, det pågående pilgrimsvandrarprojektet Sundre- Fårö med Juanma González, den högt uppskattade Sharon Lockhart (just nu på Biennalen i Venedig) hör till den nära framtiden.

Konsthallens litteraturkvällar närmar sig sitt slut för säsongen, närmast står alltså BAC nu på tisdag. Sista tisdagskvällen 15 augusti är Grande Finale, som vanligt opera med vår tenor Andreas Marmbrandt och musiker. Det kan bli sista gången som vi här får lyssna på Andreas på Körsbärsgården. I höst lämnar han ön för Stockholm. Men först är alltså BAC.  Kom och ta del av en spännande kväll kring samtidskonsten på Körsbärsgården!

BAC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: