h1

Vandring med barnbarnet längs Gotlands stränder

augusti 12, 2017

Jag gillar verkligen att vandra! Varje dag i ur och skur, en till en och en halv timme.

Förra året började en vandring längs kusten med barnbarnet Vilgot, då fyra år. Idén kom från Ingvar Carlsson som gick runt ön med sin dotter. Så jag tänkte att Vilgot, barnbarnet och jag kunde göra detsamma. I år har det varit väldigt blåsigt längs stränderna, vi gjorde en kortare tur i början av maj och fortsatte en lugn solig dag nu i augusti. Vi tog vid där vi slutade sist, 6 km till blev det mot norr. Det blev en rätt äventyrlig vandring med två avbrott inåt land, först stoppade jag när jag såg ett fyrtiotal kor vid stranden och vi tog en omväg inåt strandängarna. Nästa stopp blev när vi mötte 2 tjurar. Mindre kul! Men vi tog oss över en stenvast och klarade mötet.

Salicornia (glasört) växer ymnigt där vi gick, den växt som Linné tyckte man borde odla kommersiellt för att framställa soda till glas. Några fina stenbodar för fisket, en annan stenbod som kanske varit ett lammgift, många skyddsvärn från andra världskriget.

Härliga är de strandpromenaderna, roligt att se och upptäcka saker tillsammans. Vilgot såg för första gången hundra skrakar på stenarna i havet, tre svanar med sina gråfjuniga ungar.

Idag for han hem till Skåne för att börja förskoleklass. Kanske blir det ny promenad till jul…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: