h1

Tre barnbarn inom en månad och besök på Sardinien och i Venedig

oktober 31, 2017

Nu har de små tvillingflickorna flyttat till Sardinien. Litet vemodigt förstås, men Jon och jag följde med dem ned och möttes av 25 gradig värme och en stor glad sardisk familj som gör sitt bästa för att skämma bort dem!

Vi for via Venedig på hemvägen för att än en gång ta del av årets Biennal.

Precis som sist var den stora behållningen Palazzo Fortuny och Axel Vervoordts magnifika utställning på temat Intuition.

Jag slås av hoppen i tid och rum: nästan manshöga skulpturer från Mellaneuropa från 3 000 år f Kr (Rosseironne och Saint-Sernin i Frankrike) tillsammans med Jean-Michel Basquiats målning (också den manshög) Versus Medici från 1982. Uttrycken är likartade, lineära streck som i starka färger rymmer bilder, texter, symboler. En gång var Basquiat en förgrundsfigur bland graffiti konstnärerna, här har de intensiva uttrycken därifrån samlats till att i en enda bild förklara allt det som utgör ett liv.

Sadaharu Horio som gästade oss 2014 finns här med en skulptur, som från golv till tak rymmer vår livsluft i ett stycke svart tyg. Kazuo Shiraga en annan av Gutaikonstnärerna är i nära släktskap med Cy Twombly.IMG_0385

När vi var där på invigningen, formade vi de första bollorna i lera till den koreanska konstnären Kimsooojas verk Archive of Mind. Nu har verket växt ut och består av tusentals keramiska bollar i olika leror formade av oss alla besökare. Ett imponerande gemensamt verk!

Två intensiva dagar som också medgav återbesök på själva Giardini och en videofilm av Teresa Hubbard och Alexander Birchler om Giacomettis väninna, skulptören Flora Mayos som visades i Schwiez paviljong. Två halvtimmeslånga sekvenser en ”spelfilm om hennes liv, en dokumentär kring den åldrige sonen och hans minnen i form av bilder, brev. Dialogen är densamma, två vitt skilda uttryck om ett glömt livsöde.

På vägen hem till Sverige föddes ett nytt litet barnbarn. Nanna fick en son på Lunds akademisjukhus, 4 veckor för tidigt såg han dagens ljus!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: