h1

Resa i Japan MIHO-museet

april 3, 2018

Det blev dags att pröva vårt tågpass!

Resan gick från Nara tidigt på morgonen till Kyoto, byte till Seta och därefter taxi upp i bergen. MIHO-museet grundades av Mihoko Koyama 1997 och byggdes av arkitekten Pei (han med glaspyramiden utanför Louvren i Paris) Det ligger i en nationalpark dit buddistmunkar genom århundraden sökt sig för att få meditera i ro. Museet ligger mestadels under jord för att inte störa naturen.

Samlingen är klassisk konst från Egypten, Grekland, Rom Syrien, Persien Asien. Det regnar också idag, körsbärsträd och kameliaträd är på väg att slå ut. En stilla obeskrivbar frid över landskap och människor. Utsikten över bergen med hårt beskurna tallar närmast museet är hisnande. Maten som serveras på museet är traditionell för trakten med närproduerat ris och grönsaker.

Vi tar den lokala bussen tillbaka genom bergen och skogarna ned till byn Ishiyama och tåget mot Nara och därefter vidare till Takamatsu dit vi anländer i kvällningen.

Nu flyttade vi in i en ryokan, ett eget traditionellt byggt japanskt hus vid hamnen, som skulle bli vårt hem de kommande dagarna. Här fanns våra bäddar direkt på golvet, runt bordet låga sittmöbler, allt var skjutväggar i trä och rispapper. Ett varmt skönt bad i nedsänkt badkar avslutade dagen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: