h1

Nina Salalaiko och Grey Flowers samt Ethel Forsberg och Makt, plast och våra barn

juli 18, 2018

Körsbärsgårdens utvalda Konstfacksstudent 2018 heter Nina Salalaiko och hennes verk Grey Flowers.

Salalaiko (född 1993) kommer från Riga i Lettland där hon utbildade sig på Riga Art High Sckool för att därefter gå vidare i sin konstnärliga utbildning i Frankrike. Till Konstfack kom hon 2016 och gick då Masterprogrammet.

Verket Grey Flowers är i glaserat stengods ett material som hon gärna arbetar med. Formerna minner om Barockens formspråk, överlastat, dekadent, formrikt. De grå blommorna är kanske ett torkat stilleben av sönderfallande för oss okända blommor på en vägg. Vi inramar rummet tidsenligt med vårt grå barockskåp med tidlösa ting.

Vernissage i närvaro av konstnären tisdag 24 juli kl 14

IMG_3105

Samma kväll tisdag 24 juli kl 19 blir det debatt kring MAKT, PLAST OCH VÅRA BARN  med experten på området Ethel Forsberg. Hon skrev för några år sedan en bok i ämnet som föranledde KU-anmälan. Idag har medvetenheten ökat och tiderna kommit ikapp. Från att ha betraktats som en av Sveriges bråkigaste kvinnor ses hon idag som en föregångare och mycket viktig röst. För oss på Körsbärsgården som arbetar med hållbarhet, återvinning och lär ut till barnen på Konstskolan hur vi på olika sätt kan ta hand om vår jord är debatten med Forsberg extra viktig. Kom och lyssna!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: