h1

Årets första citronfjäril!

mars 26, 2020

Naturen bryr sig inte om att vi människor stökar till det…

Dagens glädjeämnen:

1 Årets första citronfjäril dök upp i trädgården.

Kejsarkronorna knoppas

2 Det finns bin och andra flygfän bland blommande mirabellträd och aprikosträdet vid garageväggen tack och lov. Jag slipper pollinera själv!

3 Jäst i Hoburgshallen idag efter tre långa veckor! Under tiden har jag i alla fall lärt mig baka med torrjäst, även att göra pizza.

Uppmaningen till Stockholm att stanna hemmavid har inte gått fram. Här är många som kommit, kanske för att fira påsk, kanske för sommaren. Så många välkända ansikten. Någon kom hit med helt flyttlass. Tänk om vi nu får den folkökning som Region Gotland drömmer om… Men vi har här i ensamheten de senaste veckorna lärt oss att prata med varandra på litet avstånd, vi varken kramas eller ryggdunkar för närvarande. Och trängs inte vid kassan på affären. Något att ta efter…

Sundre i vårsol: Socknens hjärta från medeltid och 1700-tal som ännu är våra landmärken, kastalen för vårt försvar, kyrkan, skolan och milstolpen som berättar hur långt bort vi är… Och som två armar breder husen ut sig på lagom avstånd från varandra. I mitten var nog vattendraget, myren, som sedan länge är utdikad. Nu är det sommartorka och vattenbrist.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: