h1

Vårutställningar med Konsthögskolan och Konstfack

maj 24, 2022

Högtidsstund är alltid att kunna ta del av Konsthögskolans och Konstfacks vårutställning. I år särskilt efterlängtat, det är två år sedan möjligheten funnits att se avgångsstudenternas arbete i verkliga livet. Det ÄR trots allt något helt annat än att försöka bilda sig en uppfattning om dem digitalt på nätet. 

För vår del blev det denna gång kort om tid, vi har ju öppet dagligen här på Körsbärsgården och många besökare, särskilt fredag-söndag när kafé/bistro också är öppet.

Konsthögskolan hade vernissage för sistaårsstudenterna häromdagen på Konstakademin och treårselevernas fanns på plats i Marabouparken, Konstfack som vanligt i sina lokaler på Telefonplan med den skillnaden att kandidaterna inte längre ryms samtidigt med dem (mindre lokaler) utan visades tidigare.

Konsthögskolans utställning är en av de bästa! Måste ses! Intressant också att se de tolv Masterstudenterna blandas i de olika rummen, ett konstnärskap kunde återkomma i andra konstellationer. Fokus låg alltså på de konstnärliga verken och de teman som de inbjöd betraktaren att reflektera över. Intressanta möten tycker jag.

Nu anser jag att årets Masterstudenter alla är bra och kommande löften. Naturligtvis hoppas vi kunna visa en eller två här hos oss redan i i sommar, andra försöker vi följa den kommande tiden och se hur de utvecklas vidare. Här kommer nu en serie bilder. Kanske viktigast nu, passa på att se vårutställningarna ”Live” på plats eller senare i sommar, några hos oss!

Simon Wadsted Dagen bryter natten faller och Boulevard

Mathias Höglund

Konstfack besökte vi tillsammans med pressen. Då var det mesta ännu inte klart, många av konstnärerna fanns inte på plats, rummen saknade skyltar och namn eller så väntade verken ännu på att sättas på plats. 

Svårt att ge en beskrivning av konstnärerna och deras arbeten således. Men ändå. Mycket av det vi kunde ta del av vår spännande och stack ut. Nu finns det mesta säkert på plats så gå även dit innan utställningen på nytt tas ned.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: