h1

Nästa tisdag 9/8 kl 18 Cecilia Schelin Seidegård ”Ett helvete i taget”

augusti 5, 2022

Litteratur- och debattkvällarna fortsätter. På tisdag 9 aug blir det vår tidigare landshövding Cecilia Schelin Seidegård som kommer hit och presenterar sina memoarer Ett helvete i taget. Vår första disputerade landshövding (biokemi), populär ledare i Astra och Astra Zeneca, år 2000 utsedd till Sveriges mäktigaste näringslivskvinna. Hon var den som sjukhusdirektör som fick ansvaret för sammanslagningen av två sjukhus till ett, Karolinska universitetssjukhuset. Landade så småningom på Gotland som länets landshövding där hon stannade i nio år. En avgörande roll fick hon i stoppandet av avverkningen av Ojnareskogen och rädda den sällsynta naturen. Hon har haft en rad ordförandeuppdrag, Systembolaget, KTH, Göteborgs universitet. Ledamot i IVA och hedersdoktor på KTH. Och ordförande i stiftelsen Körsbärsgården.

– Varför ses en beslutsam och handlingskraftig man som något positivt, medan en kvinna med samma egenskaper beskrivs som en bitch? Vems är normen och hur skapas den? Är det verkligen så fel att vara ”duktig flicka”, att vara plikttrogen, frågar hon.

Boken är en fantastisk skildring av ett långt yrkesliv, stora framgångar, svårigheter. Dessutom roligt och generös. Kom och lyssna på allas vår CICCI på tisdag kl 18.

Gårdagskvällens seminarium med klimatforskaren Kimberly Nicolas var lyckad, frågorna många. Särskilt glad blev jag av att se viktiga företrädare för några av de politiska partierna, Socialdemokraterna och Moderaterna på plats, regionalt och från rikspolitiken (S). Hoppas nu att klimatet lyfts några snäpp inför valet!

Kimberly Nicholas intervjuas av Nanna Nore om klimatet och vad vi som enskilda individer kan och måste göra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: