h1

Konst och kunskap – Barn/unga om klimatkris och konst

augusti 11, 2022

Funky Business skulle Körsbärsgårdens projekt med barn/unga kallas på näringslivsspråk. I tre år har Arvsfonden stöttat de unga på Gotland att genom kreativitet och fantasi försöka förstå det som händer med miljön och komma med egna lösningar. Projektet har drivits av Körsbärsgårdens Vänner, NI ALLA!. Viktiga i sammanhanget är förstås styrelsen med Lennart Lindgren som ordförande (tidigare Rädda Barnen) och vår pedagog Nanna Nore, som också ansvarar för utställningen.

I tre år – fyrtiotalet 2-4 dagars kurser och i många skolor- har barnen mött konstnärer och forskare från universitet och högskolor för att diskutera och komma med tankar och förslag. På lördag redovisas arbetet i bild och form på Körsbärsgården

Vernissage på Körsbärsgårdens Konsthall lördag 13 augusti kl 14.

Engagerade forskare kommer från Uppsala Universitet, Baltic Sea Science Center, KTH, IVL och Lunds Universitet. Konstnärerna som arbetat med barnen och inspirerat är Mattias Käll, Eva Jacobson, Daniela Hedman, Marija Griniuc, Jennie Olofsson, Eva-Marie Kothe, Karin Oldfelt Hjertonsson, Karin Lind, Siri Carlén, Emelie Markgren, David Klasson, Anna Gäfvert, Mathias Höglund samt scenkonstnärerna Julia Westberg och Ivar Monthan och scenograf Marta Cicionesi.

Scenkonstverket Släkens liv- en tur i kretsloppet arbetade alla elever i Öja Skola fram under ett läsår. Bränd skog, Staden, Havet, Ständig tillväxt har varit andra ämnen.

Kom och ta del av barn/unga mellan tre och sexton års syn på framtiden och hur vi kan ändra våra liv för en mer hållbar värld!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: