h1

Oj vilka ojämnlika kultursidor!

Gässen kommer nu i ganska små grupper och slår sig ned på åkrarna. Härlligt att höra dem igen!

Min lillla undersökning kring manligt-kvinnligt på kultursidorna (det är fortfarande DN och Gotlands Tidningar som gäller och jag följde inte med i lördags för då fyllde jag år och hade kalas):

Söndag 13 mars Publikkurvan pekar uppåt två sidor om Dramaten och dess chef Marie-Louise Ekkman, med hennes egna val vad gäller pjäser under det kommande året, en blandad kompott av klassiker och nyskrivet och tre bilder på Marie-Louises ansikte med  statistikkurva målad i ansiktet (sist var det budgetsiffrorna ).  En artikel om barnporr i mangaserier och fällande dom för översättaren i tingsrätt och nu i hovrätten. Björn Wiman, chefen, skriver om Juholts mustasch i sin krönika..

Kulturdebatt tar upp Apatiska flyktingbarn i en debattartikel av professor Karin Johannisson. DessutomPorträtt från New York, fyra ”svenskofiler” som alltså gillar svensk pop och design som den tar sig uttryck i NY, 2 killar och 2 tjejer. Nästa artikel som är reklam för DN:s egen kulturdag på Rivall i Stockholm och där DN:s kulturpris ska delas ut (4! sidor). Juryn består av 4  män och 2 kvinnor! Varför i all världen då??? Annars var väl DN kultursöndag tack vare Marie-Louise nästan jämlik.

GT ger inte ut någon tidning på söndagarna.

Måndag 14 mars: 3 sidor om de 3 männen bakom Fotografiska.. Helsides och halvsidesbilder på männen, en spalt med porträtt av 7 män som  är ägarna ooch två småbilder från en utställning föreställande Andy Warhol som kvinna, en artikel  När språket blir identitetens vapen med bild på sverigedemokraternas Jimmie Åkesson i knätofs. Bokrecensionen tar upp Ola Nilssons nya bok Änglarna, med porträtt av honom.  En miniartikel och minsta sortens bild Debatt feminism (bilden av Ebba Witt Brattström. Teaterrecension, helsida, av Vargtimmen  som DN hade en massa sidor på i fredags. Leif Zern menar om pjäsen att Ingmar Bergman ”borde vrida sig några extra varv på pinobädden”. 2 bilder på Lina Englund resp Jon Karlsson. Musikrecensionen tar upp Sisyfos på Södra teatern av Peder Bjurman och Lars Bethke. Bild av Lars Bethke och orkestern. DN:s manliga dominans återställd alltså efter söndagens mer jämlika sidor.

GT hade bara en kultursida idag, en artikel från TT Spektra om att Eric Saade krossade allt motstånd i finalen (Musikfestivalen alltså). 2 bilder på Eric. I en liten spalt bredvid Isak en riktig korthaj,  om en liten pojke som deltog i VM i Bräus i När (kortspel). Ja idag var inte GT bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: